Déjà Vu (2006)

Toți am experimentat pe pielea noastră neliniștitoarea senzație de deja vu, acea răzvrătire a memoriei pe care o trăiești când întâlnești un necunoscut și ai senzația că-l știi de-o viață sau când recunoști un loc deși știi foarte bine că n-ai fost niciodată acolo. Dar dacă aceste senzații sunt de fapt avertismente trimise din trecut sau indicii cu privire la viitor? Deja vu-ul este cel care îl ghidează pe agentul Doug Carlin (Denzel Washington) în investigația sa cu privire la un atentat soldat cu sute de morți. Chemat să recupereze toate dovezile posibile după ce un feribot din New Orleans explodează din cauza unei bombe, Carlin este pe cale de a descoperi că ceea ce toți oamenii consideră că se petrece ,,numai în mintea lor” este de fapt ceva mult mai puternic. Déjà Vu – titlu original: Dincolo de trecut – este un film SF de acțiune, thriller american din 2006, regizat de Tony Scott. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Denzel Washington și Paula Patton. Este scris de Bill Marsilii și Terry Rossio și produs de Jerry Bruckheimer.

deja-vu-616102l-1600x1200-n-fcb21a67

Mi-a plăcut și interpretarea lui Jim Caviezel (în film Carroll Oerstadt). Ca întotdeauna: carismatic și credibil.

Carroll Oerstadt: You think you know what’s coming? You don’t have a clue.

Doug Carlin: I know where you’re going. I know you’re gonna be away for a long time. I know that.

Carroll Oerstadt: This case will never even go to trial.

Doug Carlin: No?

Carroll Oerstadt: ‘Cause I seen what’s coming.

Doug Carlin: Did… Have you? What? What is in this glass? You’ve seen what’s coming, huh? Okay, what’s coming? You tell me.

Carroll Oerstadt: I told you earlier I have a destiny, a purpose. Satan reasons like man, but God thinks of eternity. Well, I prostrate myself before a world that’s going to hell in a handbag, ‘cause in all eternity, I am here and I will be remembered. That’s destiny. A bomb has a destiny, a predetermined fate set by the hand of its creator, and anyone who tries to alter that destiny will be destroyed. Anyone who tries to stop it from happening will cause it to happen, and that’s what you don’t understand. We’re not here to coexist. I’m here to win. So you’d better have some divine intervention, buddy. You’re gonna need it.

Doug Carlin: You’d better have some K-Y. You’re gonna need it.

YouTube