Povești colorate

poveste-de-iarna-jurnal-Noiembrie-watercolor-my-painting-WP-

Poveste de iarnă – watercolor, ink – (my painting)

Exista o poveste despre trecutul negru care intersectează pe o trecere de gânduri albe un regret maro, întârziat, care forțează roșul.

Mai este și povestea înțeleaptă a Împăratului Portocaliu de Plastic, care vrea să își mărite fata cu printul Regatului Verde al Băncilor din Parcuri sau cu moștenitorul Regatului Roșu al Cailor fără Dinți, în timp ce ea tânjește după trubadurul fără culoare.

De asemenea, se cunoaște de demult și povestea Verdelui de Paris, care întâlnind o călimară plină cu cerneală, se îndrăgostește și ajunge să se lepede de formula otrăvitoare, pentru totdeauna, transferându-și puterea nefasta pixului roșu care corectează gândurile nespuse și cuvintele neinventate.

Foarte puțini sunt cei care au auzit vreodată de povestea oarecum trista a unei pisici negre care și-a vândut sufletul unei Vrăjitoare de Aur pentru a-și putea schimba culoarea blănii pe parcursul celor noua vieți, în roșu, galben, portocaliu, gri, alb, albastru, violet și tărcat, ca apoi, la sfârșitul celei de a noua vieți să ajungă la concluzia ca locul sufletului de pisica neagra nu a putut fi compensat cu nici o altă culoare.

Dar cei mai puțini sunt cei care au auzit povestea ușor naivă, dar frumoasă, a unui daltonist care după ce mult timp și-a confundat inima cu pajiștea verde a libertății, s-a vindecat în momentul în care a fost orbit de dragoste.

YouTube