Inglourious Basterds (2009)

[Văzut și revăzut.]

ingl2

Director: Quentin Tarantino
Writer: Quentin Tarantino
Stars: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth |See full cast & crew »
Top Rated Movies #88 | Won 1 Oscar. Another 132 wins & 171 nominations.  See more awards »

Ticăloși fără glorie (titlu original: Inglourious Basterds) este un film americano-german din 2009 scris și regizat de Quentin Tarantino, un film dur, inteligent și stimulativ. Filmele lui Quentin Tarantino sunt greu de analizat, uneori greu și de înțeles.

Ticăloși fără glorie ne poartă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în Franța ocupată de către naziști, unde adolescenta evreica Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) este martora exterminării familiei sale de către colonelul german Hans Landa (Christoph Waltz).

Reușind să scape cu viață și să fuga la Paris, Shosanna întâlnește o femeie cu suflet bun, care o ia sub aripa ei ocrotitoare și o convinge să lucreze pentru ea la un cinematograf. Fata este pusă într-o situație nedorita atunci când un ofițer german își convinge superiorii să prezinte un film de propagandă nazistă tocmai la cinematograful parizian la care muncea ea, moment în care Shosanna întrevede și posibilitatea de a-și pune în aplicare planul de răzbunare.

În același timp, locotenentul Aldo Raine (Brad Pitt) organizează un grup de soldați americani evrei pentru o misiune de pedeapsă – acțiuni șocante de răzbunare. Ulterior cunoscuți de dușman drept ticăloșii, brigada lui Raine își unește forțele cu actrița germană Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune de distrugere a liderilor celui de al Treilea Reich. Soarta îi duce la cinematograful unde lucreză Shosanna.

Titlul filmului (în engleză în original) este inspirat de titlul în engleză al filmului italian The Inglorious Bastards din 1978 regizat de Enzo G. Castellari.

YouTube