Botticelli – Inferno (2016)

| Documentary | 3 November 2016 (Germany)

The Renaissance master Botticelli spent over a decade painting and drawing hell as the poet Dante described it. The film takes us on a journey through hell with fascinating and exciting insights into Botticelli’s art and its hidden story. IMDb

Director: Ralph Loop
Writer: Ralph Loop
Star: Joe Grossi

Sandro Botticelli – de fapt Alessandro di Mariano Filipepi – (n. 1445 – d. 1510) a fost un pictor italian, unul din cei mai mari reprezentanți ai Renașterii italiene.

Botticelli a ilustrat ,,Infernul” din ,,Divina Comedie” a lui Dante într-un total de 102 desene minuțioase.

Sandro Botticelli-La Carte de l'Enfer.jpg

Chart of Hell” – (between 1480 and 1490), Silver tip, ink, colored with tempera
by Sandro Botticelli (c. 1445 – 17 Mai,1510)
Dimensiuni: Height: 33 cm; Width: 47.5 cm
Location: Vatican Library

Documentarul „Botticelli Inferno” este captivant datorită felului că se investighează secretele din spatele desenelor lui Botticelli, inspirate de ,,Divina Comedie” a lui Dante; desene care ne arată o față întunecată a artistului renascentist, cunoscut pentru picturile idilice, care inspiră calm, așa cum sunt ,,The Birth of Venus” sau ”Primavera”.

Sandro Botticelli La nascita di Venere

,,The Birth of Venus” – (1484-1485), tempera on panel
Dimensions: Length: 278.5 cm; Height: 172.5 cm
by Sandro Botticelli (c. 1445 – 17 Mai,1510)
Location: Uffizi Gallery (Floreța) – sursa foto

Botticelli-Primavera.jpg

Primavera” – (1482), tempera
Dimensions: Height: 203 cm; Width: 314 cm
by Sandro Botticelli (c. 1445 – 17 Mai,1510)
Location: Uffizi Gallery (Florența) – sursa foto

Botticelli – Inferno va transporta telespectatorii într-o altă lume: o călătorie în sens ascendent prin cele nouă niveluri ale iadului. Ca și în lucrarea lui Dante. De fapt, numai prin trecerea prin Inferno și Purgatorio va fi posibil să ajungem la Paradis și să ieșim ,,pentru a vedea din nou stelele”.

Accentul documentarului se pune tocmai pe ,,Harta Iadului„: un fel de ghid prin Infern cu toate nivelele sale diferite. O lucrare fascinantă și, în același timp, dură. Dar ce ne spune astăzi această imagine întunecată? De ce a fost lucrarea lăsată neterminată? De ce s-a pierdut și cum a fost redescoperită? Cât de mult dezvăluie această parte mai neliniștită și mistică a lui Botticelli și cât de mult îi vorbește sufletelor noastre moderne?
Scriitorul și regizorul Ralph Loop au creat un film care se dovedește a fi o călătorie somptuoasă în locuri adesea neexplorate pentru a ne apropia de bărbatul Botticelli și de munca sa.

Filmările au fost realizate la Vatican, la Florența, Londra, Berlin și Scoția în vara anului 2016.
Cu ocazia filmului, ,,Harta Iadului” a fost digitizată cu un scaner foarte înalt, care a dus la detalii luminoase până atunci invizibile cu ochiul liber.

Timp de secole, ,,Harta Infernului” a zăcut închisă în tezaurul Vaticanului.

Botticelli - Inferno (2016).jpg

sursa foto

YouTube

Reclame