Înțelegere

Oamenii pe care îi iubim pleacă primii din viața noastră pentru că, de obicei, ei sunt și cei mai buni. Cei buni pleacă la rândul lor tot primii. Cu cât mai mulți din cei pe care îi iubim trec granița trecerii, cu atât mai teribilă ni se va părea rămânerea.

Piero Donzelli.jpg

Photo – Pietro Donzelli

YouTube


24 de gânduri despre “Înțelegere

  1. Adesea aşa stau lucrurile. Rămași lipsiți de cei (mai) buni, înţelegem cum ar fi arătat viața fără de ei !
    Şi pentru că acum am ocazia , aș vrea să îmi exprim aprecierea pentru cuvinte , picturi, imagini, pentru postările dv în general. Fiecare din ele transmite atât de mult!
    Felicitări!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc mult pentru aprecieri! ❤❤❤
      (nu e nevoie să ne formalizăm. accept fără pic de reținere persoana a doua singular. sunt mult mult prea tânără)

      Apreciază

  2. Mă bucur că pot lăsa un comentariu aici, de mult timp îmi doresc să îți spun cât îmi plac scrierile tale, care curg prin sufletul cititorului atât de cristalin, generând emoții adânci, născând ecouri în toate cotloanele lui… născând previziuni și aduceri aminte… te felicit din tot sufletul!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Îți mulțumesc, Claudiu! …nu m-am așteptat nu m-am gândit niciodată că voi putea primi cuvinte atât de frumoase despre scrierile mele… (iartă-mă, mă simt stânjenită acum pentru că nu știu cum pot răspunde la astfel de aprecieri – este prea mult pentru mine, sunt o persoană foarte simplă).
      Mulțumesc din nou, mă simt onorată!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Oare înțeleg bine? Noiembrie, tu ești?
    „Acel ”noiembrie , pe care îmi doream să îl încurajez printr-o îmbrațișare?
    Ce bucurie !
    Știu acum !
    Așadar, reformulez (te rog să îngădui asta):
    …..
    „Când pasărea soseşte
    dacă soseşte
    păstrezi cea mai adâncă linişte:
    aştepţi mai întâi ca pasărea să intre în colivie
    şi după ce a intrat
    închizi uşiţa binişor cu pensula,
    apoi
    ştergi toate gratiile una câte una
    cu mare grijă, nu cumva s-atingi vreo pană.”

    Acum , că am șters toate gratiile, te pot îmbrațișa din nou!
    Mi-a fost dor de tine!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc, Marius!

      Am oprit comentariile pentru că nu este nimic de spus la ceea ce scriu. Mă și mir că sunt oameni care citesc. Asta cred. Adeseori, nici eu nu mă înțeleg. Îmi scriu visele, ai văzut… uneori și visurile. Îmi iubesc cititorii, le sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că își cheltuiesc timpul citindu-mi postările. Când am deschis Noiembrie, fiind al IV-lea Jurnal electronic (celelalte sunt închise) și mai am câteva scrise pe hârtie, nu m-am gândit niciodată că vor fi persoane interesate să citească ce scriu (dar ce vorbim aici? hei?! sunt articole banale, Marius. Sunt eu cu mine. Atât. Eu scriu pentru mine. Mă simt stânjenită maxim atunci când observ persoane cu adevărat remarcabile – asemeni ție – care chiar au ceva de spus în jurnalele lor și ajung pe paginile mele strâmbe. Nici nu aș ști ce să le răspund dacă mi-ar scrie cineva… aș fi doar plictisitoare sau antipatică fără voie. Sunt o singuratică, atât de singură încât lesne ai putea spune că sunt o mută. Și dorința de singurătate ar fi un motiv (deși iubesc oamenii și îi respect, Indiferent cine ar fi ei, doar că modul meu de a le arata asta este picuț atipic).
      Tot ce scriu îmi este aproape de suflet – lipit de piele, sub piele și în sângele meu. Cât despre acele însemnări la care nu am oprite comentariile… este așa doar pentru că s-a întâmplat să uit să debifez opțiunea.
      Mulțumesc, Marius! ((iarta-ma, dar nu știu ce alte cuvinte aș putea folosi pentru a-ți spune că apreciez ceea ce mi-ai scris…)
      Te îmbrățișez, cu prietenie și nemăsurată admirație!

      Apreciat de 2 persoane

  4. Eu cred ca, toate aceste „plecari”, (despartire si pierderea celor dragi), numita „moarte”,este întotdeauna superba, spre binele celor plecati si a celor ramasi, pentru ca acestia din urma doar asa vor întelege iubirea autentica, neconditionata evoluând, pretuind si respectând mai mult Viata si valorile Ei atemporale înscrise în ADN si transmise din generatie în generatie…
    Între moarte si iubire, este o strânsa si indestructibila legatura, adeseori contopindu-se între ele…

    Apreciat de 1 persoană

  5. „Greul” e gândul relativ si trecator,
    Iar moartea-i o transcedere sublima.
    Eliberat de ‘vasul’ de tarâna, ars si gol,
    Fiinta se-nalta contopindu-se-n Lumina !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.