Estetica unei zile

Sunset 5-iulie-2017 (1).jpg

Apus – (5 Iulie, 2017 – ulei pe pânză), my painting


Ziua de astăzi a fost la fel de apăsătoare ca atunci când nu înțeleg nimic din criticile amare, marginale, rescrise de ceva vreme în cartea destinului meu universal.
Există și anumite zile care pot reprezinta o adevărată filozofie, zile în care îmi pot sugera interpretări ale vieții fără să mă oblige nimeni să merg în căutarea lor; găsindu-mi hrana necesară în solitudine și tăcere. Ziua de astăzi nu a fost una dintre ele.

un albastru întrerupt
înverzându-se vast
cu un roșu nocturn
tăia în nuanțe închise
cafenii
suav îngălbenite
aspectul iregular al cerului
alb și tăcut
închizând în uitare
întregimea infinită a cerului

Și mi se pare, fără pic de noimă, că tocmai aceste clipiri ale creierului meu, ca niște pensule iraționale, au pictat în culori atât de vii literele acestei zile apăsătoare și gri.

Anunțuri

37 de gânduri despre „Estetica unei zile

  1. Se pare ca trebuie sa ma mobilizez… sa ma motivez… sa incep… sa… orice, numai sa scriu… Am inceput atatea subiecte (auzi la el: „atatea!”…), incat imi este greu sa si stabilesc o structura simpla: introducere, cuprins, incheiere. Pana si despre asta am scris in insemnarile mele, despre aceasta structura care parca ne-a fost impusa in scoala ca teorema, ca ceva de luat de bun, no questions asked… Si cu cat scriu mai mult, cu atat simt ca ma indepartez de carte. Poate am nevoie de o ancora…

   Apreciat de 1 persoană

  2. Ai tot ce îți trebuie, tot! Nu mai căuta motive, nu mai amâna, nu te mai lenevi, nu te mai crampona de/în tehnici, de/în structuri etc etc. Ai poveste? Bun, atunci scrie! Nu te îndepărtezi de nimic, scrie!

   Ai nevoie doar de un loc unde să scrii, de hârtie, cerneală și un stilou!

   … ești un perfecționist încăpățânat.

   Apreciat de 1 persoană

  3. Printre atatea ciorne mi-am dat seama ca sunt dezorganizat. Am incercat in ultima vreme sa rezolv acest aspect. Astfel s-ar putea sa grabesc un pic lucrurile. Mi-ar prinde bine si un pic de ajutor din afara. Tom doar a terminat cartea scrisa de Izzy. Poate ar trebui sa ma uit mai atent pe cea de aceeasi culoare pe care o port in prezent, aceasta masca temporara (wearing this mask of fear).

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile nu închise.